Styrelse

Stiftelsen Svenska Dagbladets styrelse

Odd Eiken, ordförande
Entreprenör. Tidigare bl a VD för NordicEd, vVD i Skandia, Informationsdirektör i SEB och Svenska Arbetsgivareföreningen och statssekreterare i Utbildningsdepartementet.

Filippa Reinfeldt, v ordf
Affärsutvecklare Vectura fastigheter och konsult. Tidigare bla affärsutvecklingschef Aleris, Hälso- och sjukvårdslandstingsråd i Stockholm och Kommunstyrelseordförande i Täby.

Jacob Broberg,

Kommunikationsdirektör i Electrolux Professional Group. Tidigare bl a kommunikationsdirektör i Cloetta och Vin&Sprit samt presschef i Electrolux och Moderaterna.

Birgitta Ed,
Pastorsadjunkt i Strängnäs domkyrkoförsamling. Grundare bland annat till rådgivningsföretagen Springtime och Six Year Plan.

Tove Lifvendahl
Politisk chefredaktör för Svenska Dagbladet och författare till ett flertal samhällsböcker. Tidigare bl a kommunikationschef för Svenskt Näringsliv, kommunikationsrådgivare JKL Group och verksam vid tankesmedjorna Timbro och Fores.

Per Selstam
VD för Svenska Nyhetsbyrån och grundare av Svenska Nyhetsbyråns skribentskola.

Irene Svenonius
Oppositionsregionråd i Region Stockholm Stockholm, styrelseledamot i Sveriges Kommuner och regioner. Tidigare bl a Stadsdirektör Stockholms stad och egenföretagare.

Mikael Söderlund
VD och grundare av Sthlm Urban Advisors AB, tidigare stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm.

Stiftelsens revisor är Aukt revisor Mikael Ringaby, , Ringaby Revision AB